Cities Energy Saving Sprint

When officialy joining the Covenant of Mayors, signatories commit themselves to developing a Sustainable Energy (and Climate) Action Plan within two years.

In its Action Plan, a signatory sets up its energy and climate objectives and specify the actions to be undertaken to reach them.

You will find below all the Action Plans submitted by Covenant signatories and/or already accepted by the European Commission. Use the search engine to find specific information.

The Cities Energy Saving Sprint

video Mayor Warsaw

 

„Mi smo ti koji u svojim gradovima možemo uvesti mjere za suzbijanje siromaštva i oslanjanja na energiju iz Rusije.”

Rafal Trzaskowski, gradonačelnik Varšave, član Odbora Europskog sporazuma gradonačelnika, član Europskog Odbora regija

 

ŠTO JE „CITIES ENERGY SAVING SPRINT” (UTRKA GRADOVA U UŠTEDI ENERGIJE)?

#EUCitiesSaveEnergy #StandWithUkraine

„Cities Energy Saving Sprint” zajednička je inicijativa Europske komisije, Sporazuma gradonačelnika - Europa i Europskog Odbora regija, kako bi se gradovi potaknuli na poduzimanje mjera kojima bi se odmah smanjila potrošnja energije. „Utrka” će trajati četiri mjeseca.

Kao dio plana Komisije REPowerEU, povećanje uštede energije ključna je priprema za nadolazeću zimu. Svaki kW/h koji sad uštedimo, omogućit će nam da dopunimo spremnike za skladištenje i hladnu sezonu dočekamo spremni. Svaki izbjegnuti gram stakleničkih plinova u nadolazećim mjesecima bit će važan korak, ne samo za klimu, već i kao znak solidarnosti s Ukrajinom. Stoga je važno da djelujemo sad i tijekom hladnijih godišnjih doba koja dolaze.

Osim mjera usmjerenih na uvođenje temeljitih promjena, smanjenje potrošnje i olakšavanje energetske tranzicije, danas je nužno žurno poduzeti hitne mjere uštede energije i izraditi planove za smanjenje potrošnje energije tijekom nadolazeće zime. Ključnu ulogu u tome imaju općine.


KAKO SE MOJ GRAD MOŽE UKLJUČITI?

sprint

Prijavite se ovdje i priključite se inicijativi „Cities Energy Saving Sprint!”

Kako biste saznali koje hitne mjere vaš grad može poduzeti pogledajte KOMPLET ALATA „Cities Energy Saving Sprint”.

Komunikacijski komplet „Cities Energy Saving Sprint” koristite za promidžbu lokalnih akcija i sudjelujte u pokretu diljem Europske unije.

Svoje iskustvo podijelite s Uredom sporazuma gradonačelnika na društvenim medijima #EUCitiesSaveEnergy ili nam Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!