Resursi za prilagodbu

Resursi za prilagodbu

Sporazum gradonačelnika - ured za Europu, često u suradnji s europskim i nacionalnim tijelima uprave i ostalim dionicima, nudi internetsku ili neku drugu vrstu podrške i svojim potpisnicima omoguće međusobnu razmjenu iskustva i znanja. Bilo da ste tek na početku ili već provodite ili pratite svoj plan prilagođavanja, zajednica Sporazuma ovdje je za vas.

Alat za podršku urbanom prilagođavanju, koji su zajednički razvili Sporazum gradonačelnika i Europska agencija za okoliš, glavni je resurs prilagođavanja za zajednicu Sporazuma. Alat vas vodi kroz sve korake koji su vam potrebni u izradi i provedbi strategije prilagođavanja i upućuje vas na korisne materijale s uputama i alate. Alat su ispitali i odobrili gradovi potpisnici Sporazuma.

 uast logo 0uast2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leaflet

BUDITE SPREMNI NA POPLAVE, TOPLINSKE VALOVE I OSTALE KLIMATSKE NEPOGODE

Pronađite inspiraciju u mjerama prilagođavanja gradova i regija Sporazuma gradonačelnika!

> https://www.eumayors.eu/support/library.html

Korisne poveznice

upute možete naći u vodiču za Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka (SECAP), a tu su i predložak za izvješćivanje Sporazuma te smjernice, koji potpisnicima Sporazuma pomažu u izradi mjera prilagođavanja.

Osim toga, gradovima potpisnicima je za brojne primjere studija slučaja iskušanih i provjerenih primjera na raspolaganju i Knjižnica kao dio mrežne stranice.

Kako financirati prilagođavanje?

Financiranje iz Europskih fondova ili programa financiranja koji odgovaraju vašim potrebama možete zatražiti pomoću interaktivnog vodiča Sporazuma gradonačelnika namijenjenog financiranju, a za više informacija i uputa o ovoj temi pogledajte našu brošuru i webinare.

ci Moj sporazum, dijelu ograničenom za zajednicu Sporazuma, s kolegama možete sudjelovati na forumima za rasprave, dok vam je za sve ostale materijale na raspolaganju knjižnica s resursima Sporazuma. Moj sporazum ima i modul za e-učenje o temi prilagođavanja, a svoje kolege možete za pomoć zamoliti i preko alata „peer-to-peer learning” (učenje od kolega).