Resursi za prilagodbu

Resursi za prilagodbu

Sporazum gradonačelnika - ured za Europu, često u suradnji s europskim i nacionalnim tijelima uprave i ostalim dionicima, nudi internetsku ili neku drugu vrstu podrške i svojim potpisnicima omoguće međusobnu razmjenu iskustva i znanja. Bilo da ste tek na početku ili već provodite ili pratite svoj plan prilagođavanja, zajednica Sporazuma ovdje je za vas.

Alat za podršku urbanom prilagođavanju, koji su zajednički razvili Sporazum gradonačelnika i Europska agencija za okoliš, glavni je resurs prilagođavanja za zajednicu Sporazuma. Alat vas vodi kroz sve korake koji su vam potrebni u izradi i provedbi strategije prilagođavanja i upućuje vas na korisne materijale s uputama i alate. Alat su ispitali i odobrili gradovi potpisnici Sporazuma.

 uast logo 0uast2

 

 

 

 

 

 

 

 

Brošura

Kako se pripremiti za poplave, toplinske valove i ostale učinke klimatskih promjena

Neka vas nadahnu iskustva gradova i regija Sporazuma gradonačelnika!

Pogledajte našu najnoviju publikaciju o prilagodbama.

Webinari

webinars

Pregledajte snimke naših webinara o prilagođavanju na klimatske promjene!

A one koji tek slijede potražite u našem internetskom rasporedu.

 

Korisne poveznice

Daljnje upute možete pronaći u Sporazumovom Vodiču za Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka (SECAP), a predložak za izvještavanje i smjernice potpisnicima Sporazuma pomažu u strukturiranju mjera prilagodbe.

Preglednik karte urbane prilagodbe namijenjen je prikazivanju postojećih i budućih klimatskih nepogoda koje prijete europskim gradovima, osjetljivosti gradova na te nepogode i njihove sposobnosti za prilagodbu. Preglednik karte iz različitih izvora prikuplja informacije o zapaženom i predviđenom prostornom širenju i intenzitetu visokih temperatura, poplavama, nestašici vode i šumskim požarima.

Otvorena platforma osmišljena za različite potrebe i interese - od znanosti, politike i prakse, javnog i privatnog sektora te volontera, velikih i malih organizacija te pojedinaca koji svi čine bazu znanja u kojoj su okupljena najnovija razmišljanja o prirodnom bogatstvu, uslugama eko-sustava i rješenjima temeljenima na prirodi.

U prostoru ograničenom za zajednicu Sporazuma s kolegama na forumima za rasprave možete razmjenjivati iskustva, a dodatne materijale možete pronaći u Knjižnici resursa Sporazuma. MyCovenant ima i poseban modul za e-učenje o prilagodbi, a podršku možete zatražiti i od svojih kolega putem alata za uzajamno učenje.