Financiranje

Mogućnosti financiranja akcijskih planova energetski i klimatski održivog razvitka

Pristup financiranju ključan je za transformiranje ambicioznih akcijskih planova u projekte. Stranica Instrumenti financiranja Zajednici sporazuma gradonačelnika nudi jasne i praktične informacije o sredstvima i mogućnostima financiranja.

Interaktivni vodič o financiranju sadrži sve informacije o inicijativama financiranja kojima upravlja Europska unija, države članice EU-a i ključne financijske institucije poput Europske investicijske banke. Vodič sadrži i informacije o pratećim uslugama i inovativnim programima financiranja.

U dijelu s korisnim poveznicama sakupljene su najrelevantnije publikacije o financiranju namijenjene Zajednici sporazuma koje uključuju primjere najbolje prakse i postignute zaključke.

Više publikacija Zajednici sporazuma dostupno je samo u privatnom dijelu (MyCovenant) internetske stranice.


Interaktivni vodič za financiranje


NAPREDNO PRETRAŽIVANJE Izbriši sveURBIS

URBIS je nova savjetodavna platforma u sklopu Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (ESCU) posebno posvećena ulaganjima u urbanim područjima. Platforma URBIS uspostavljena je kako bi ponudila savjetodavnu podršku urbanim tijelima vlasti radi omogućavanja, ubrzavanja i deblokiranja projekata, programa i platformi za urbana ulaganja. Razvijena je u suradnji s Europskom komisijom (Glavnom upravom za regionalnu i urbanu politiku) i Europskom investicijskom bankom u kontekstu One Stop Shop EU-a za gradove (službe koje pruža sve usluge na jednom mjestu) i kao podrška ambicijama utvrđenima u Planu EU-a za gradove.

Korisni linkovi

Ovdje se prikupljaju ključne publikacije, uključujući najbolje prakse iz Sporazuma gradonačelnika, naučene lekcije i korisna izvješća od glavnih institucija EU-a. Više publikacija dostupne su samo za zajednicu gradonačelnika i može se pristupiti putem biblioteke resursa u privatnom području (MyCovenant) ove web stranice.

Posebno smo izradili seriju od četiri deplijana koji vas vode kroz široku paletu mogućnosti financiranja i osiguravanja sredstava za vaše energetske i klimatske mjere: 

financing 4 leaflets 500x

  1. Innovative Financing Schemes

  2. Project Development Assistance

  3. EU Funding Programme

  4. Financial Institutions Instruments

And also...